STAL

Stal Dalwhinnie wordt gerund door Jan Oortveld. Hij is een allround paardenman in hart en nieren. In de jaren tachtig reed hij het paard Cor internationale military’s. Daarnaast reed hij verschillende paarden naar het Z dressuur en Z springen. Met zijn zus Thea runde hij 30 jaar ‘Manege de Liemers’ in het Gelderse Beek. Jan was vijftien jaar voorzitter van de hengstenverrichtingscommissie van het NRPS-stamboek. Jan en Gonny hebben twee dochters: Merel en Linde. Merel reed in haar ponytijd Z dressuur en M springen, maar is gestopt met paardrijden. Linde is nog actief in de sport en startte bij de pony’s Z springen, M2 dressuur en M sgw. Bij de paarden klasseerde ze zich in het L springen, M sgw en M1 dressuur. 

Instructie
Op Stal Dalwhinnie bent u aan het juiste adres voor deskundige en diervriendelijke begeleiding op ieder niveau. Jan Oortveld is gediplomeerd NHB-instructeur en geeft Nederlands- en Duitstalige spring-, dressuur-, en eventinglessen tot en met Z-niveau. Jan is een van de weinig gediplomeerde eventinginstructeurs van Nederland. Wekelijks geeft hij de rijvereniging van Beek, Hengelo en Westervoort les. Hij begeleidde in het verleden niemand minder dan de olympisch Amerikaanse dressuurruiter Steffen Peters. Andere bekende oud-leerlingen zijn onder meer Ilona Bax-Goris en Mans Buurman.

Eventing
Wilt u kennismaken met de eventingsport? Dat kan bij Stal Dalwhinnie in Loerbeek! Wij beschikken over een eventingterrein. Jan geeft privĂ©- en groepslessen en we verzorgen ook oefencrossen. Jan is al jaren een van de vaste instructeurs van SGW Regio Oost.

Accommodatie
Wij beschikken over een gedraineerde buitenbak van 30 x 45 m, een binnenbak van 16 x 40 m, een grote springweide, een oefenterrein met sgw-hindernissen en een gezellige kantine. We zijn een erkend Aequor stagebedrijf.