Coaching door Jan Oortveld

“Hoe bereid ik mij voor op mijn eerste cross?”

Die vraag krijgt Jan als eventinginstructeur steeds vaker te horen. De sport zit duidelijk in de lift. Hartstikke gaaf! Jan wil beginnende crosscombinaties graag verder helpen! En wel door middel van coachingstraject richting jullie eerste wedstrijd tijdens het Bollert Brons (15/16 september ’18).

1. Theorieavond bij Stal Dalwhinnie over jouw eerste sgw-wedstrijd
Datum: donderdagavond 28 juni, aanvang 19.30 uur.

Hoe bereid je je optimaal voor? Hoe zorg je dat de conditie van je paard / pony optimaal is? Wat komt er tijdens de wedstrijddag op je af? Wat doet de dierenarts precies tijdens de keuring? Hoe rijd je safe door de cross? Hoe kun je je paard / pony het beste verzorgen na de cross? Kortom: Jan legt het voortraject en de crossdag zelf stap voor stap uit!

2. Aan de slag!

– Les 1: Crossles van Jan bij Stal Dalwhinnie. Focus op houding en balans. 1,5 uur. Zaterdag 7 juli (tijd in overleg).
– Les 2: Springparcours op het gras oefenen met Jan bij Stal Dalwhinnie. 1 uur.
– Les 3: Crossles van Jan bij Stal Dalwhinnie. Focus op het zien en rijden van lijnen. 1,5 uur.
– Les 4: Crossles op landgoed de Valouwe in Ede. Focus op waterhindernissen, crossen op de heide. 1,5 uur.

De praktijklessen vinden in groepen van max. 4 à 5 personen plaats. De lessen zijn op een zaterdag of zondag in juli en augustus. De exacte data van les 2, 3 en 4 worden tijdens de theorieavond in gezamenlijk overleg gepland. Uiteraard ben je ook welkom als je al wedstrijdervaring hebt!

3. De eerste cross!

Jan coacht zijn leerlingen tijdens de eerste gezamenlijke wedstrijd (Bollert Brons in Gelselaar). Deze wedstrijd is op 15 en 16 september. Op vrijdag 14 september verkennen jullie gezamenlijk met Jan de cross. Op de wedstrijddag zelf helpt Jan je met het losrijden en geeft hij de laatste tips!

Geef je op voor 25 juni via jan.oortveld@live.nl
Kosten totaalpakket: 140 euro (vooraf betalen)

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.